Mediators

Jorrin Mulder
Als beroepsmilitair ben ik werkzaam geweest bij de Koninklijke Marine en heb een aantal jaren gevaren op de Hr. Ms. Amsterdam. Hier was ik verantwoordelijk voor een gedeelte van de techniek aan boord van het schip, leidinggevende over een aantal man personeel en opleider en begeleider van nieuw personeel van de Technische Dienst.

Tijdens de Marine periode heb ik een schriftelijke HBO studie makelaardij gevolgd en met succes afgerond. Na het behalen van de certificering als Register Makelaar/Taxateur heb ik in een periode van ca. 10 jaar, met succes, diverse makelaarskantoren opgezet.

Door het groeiende aantal conflicten welke ik als makelaar tegenkom in de huidige maatschappij, en de vele matige tot slechte mediations welke zijn uitgevoerd, heb ik mij samen met financieel expert Adriaan Pals verdiept in mediation en ben ik gediplomeerd mediator.

Adriaan Pals

Ik ben sinds 2005 actief op het terrein van de financiële dienstverlening, zoals hypotheken, verzekeringen en pensioenen.

Het idee dat het beter kon! Voor mij was dat de reden om mijn bedrijf te starten. Tegen de stroom in, zonder hulp of zekerheden. Integendeel. In de jaren dat ik zelfstandig ben, maakte ik ingrijpende life events mee. Het sterkte me in mijn bedrijfsopvatting: ‘Mensen echt verder helpen, dat wil ik doen’. Gedegen begeleiding en persoonlijke benadering staan bij mij voorop, soms een beetje bot en confronterend, maar altijd met de beste bedoelingen.

Dat is nu ook de reden om voor het vak mediator te kiezen, het idee dat het beter kan.

Een scheiding kan een grote emotionele achtbaan zijn, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat het je leven volledig moet opslokken of bepalen, er moet ook een leven na een scheiding zijn.

Vooral voor de kinderen is het veel beter als je als gescheiden ouders nog met elkaar kan communiceren op een manier die voor alle partijen acceptabel zijn en volgens mij lukt dat juist met mediation.