Waarom Mediation?

Mediation draagt bij aan gestructureerd en goed gefundeerd relatie herstel tussen de conflictpartijen.

Door middel van mediation worden de verkeerde gedachten en foute aannames boven tafel gehaald. De mediator legt op subtiele wijze de vinger op de zere plek en laat de conflictpartijen anders naar elkaar kijken. De mediator kan handvaten aanreiken hoe men, door zelf te investeren in elkaar, goed met elkaar kan communiceren op de werkvloer, waardoor de gewenste samenwerking tot stand komt.

Indien er door de werkgever of werknemer is besloten om te stoppen met de arbeidsverhouding, dan wordt er vaak door beide partijen een stelling in genomen. Sommige  werkgevers willen zo weinig mogelijk ontslagvergoeding betalen en sommige werknemers willen zoveel mogelijk ontslagvergoeding zien om tegemoet te komen in hun leed. Vaak leidt dit tot een rechtszaak welke veel tijd en geld in beslag neemt, maar eigenlijk willen partijen er zo snel mogelijk een punt achter zetten. Hiervoor is mediation een zeer krachtig middel.

Tevens wordt er door de rechter tegenwoordig gevraagd of er mediation heeft plaatsgevonden om er samen uit te komen. Is dit niet het geval, dan kan het zijn dat partijen, op aanwijzen van de rechter, alsnog naar de mediator moeten om het samen op te lossen. Werkt een van de partijen hier niet aan mee, dan kan de rechter besluiten om een uitspraak te doen welke in het nadeel is van de niet mee werkende partij.