Waarom mediation?

Wanneer u in een emotioneel aangeslagen toestand verkeert, kan uw conflict ontaarden in een ware hel. U gaat het slagveld op om te strijden voor hetgeen waar u denkt dat u recht op heeft. Hoogstwaarschijnlijk vergeet u de belangen van uw partner en nog erger, de belangen van uw kinderen.

Op het moment dat u een advocaat in de arm neemt om te strijden voor uw belangen, is de tegenpartij ook genoodzaakt een advocaat in de arm te nemen om te strijden voor zijn of haar belangen. Echter komt u nergens, want u wint de zaak nooit 100%. Tevens lopen de kosten erg hoog op en bent u gemiddeld 3 tot 4 keer zoveel geld kwijt dan wanneer u het met mediation samen kunt oplossen. Na afloop kunt u zich afvragen hoe u de belangen van het kind heeft veilig gesteld, heeft u alleen uw partner of ook uw privé omgeving vernietigd.

Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid dat u nog goed met elkaar om kunt gaan, maar weet u niet hoe u de zaak moet aanpakken en kunt u de situatie en de gevolgen niet overzien. You and Me Mediation kan u ook hier goed bij helpen. Samen met u en uw partner zoeken we naar oplossingen voor elke kwestie en begeleiden u volledig op elk gebied.

De kracht van Mediation is om onder begeleiding van de mediator samen in gesprek te gaan, samen de zaken door te spreken en u te begeleiden naar een succesvolle oplossing. U kunt na afloop weer op normale manier met elkaar omgaan en communiceren. Tevens heeft u beiden een financieel voordeel behaald door rechtszaken te voorkomen.