Vijf communicatiegewoonten die je relatie verpesten

Onderzoeken wijzen uit dat gebrek aan communicatie de nummer 1 reden is dat koppels uit elkaar gaan. Zeuren is hierbij de grootste boosdoener. Hier meer communicatiegewoonten die je relatie kunnen verpesten:

1. Niet eerlijk zijn

Hoe vaak betrap je jezelf er weleens op dat je ‘ja’ zegt, maar het eigenlijk niet wil. Wanneer we systematisch dingen accepteren tegen onze wil in, kroppen we het op en die woede komt uiteindelijk tot uitbarsting. Het is beter, hoe lastig het soms ook is, om gelijk eerlijk te zijn.

2. Verkeerde lichaamshouding

De meeste communicatie verloopt non-verbaal. Wanneer dit niet synchroon loopt met de woorden die we zeggen, kan het bericht anders overkomen dan dat we werkelijk bedoelen. Koppels begrijpen elkaar verkeerd wat weer voor frustratie zorgt.

3. Geen gelijk geven

Het is makkelijk om altijd te oordelen en het laatste woord te willen hebben. Maar dat is niet de juiste manier van communiceren. Het is goed om de ander ook eens gelijk te geven.

4. Niet naar elkaar luisteren

Een groot communicatieverschil tussen de man en de vrouw is het luisteren. Mannen geven aan vaak langer na te denken over een antwoord, terwijl de vrouw daar geen geduld voor heeft en het antwoord zelf al geeft of gewoon een andere vraag stelt. Belangrijk voor de vrouw is om te wachten met reageren.

5. Negatief communiceren

Vrouwen hebben de neiging om bevelen uit te delen. Dit jaagt de man alleen maar weg. Het werkt beter als de vrouw het verpakt op een vriendelijkere manier.

Bron http://www.welingelichtekringen.nl/ Klik hier voor het originele bericht.